کد خبر 1664009
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۰
افول

در شرایطی که ترامپ خود را برای دولت دوم آماده می‌کند، کارشناسان آمریکایی درباره تبعات دو قطبی شدن شدید جامعه بر سیاست داخلی و خارجی و بی‌علاقگی به دو حزب اصلی هشدار می‌دهند.

به گزارش مشرق، تظاهرات اعتراضی در آمریکا پس از پیروزی دونالد ترامپ، نگرانی‌ها درباره تشدید اختلافات داخلی و دو قطبی شدن بیش از پیش در این کشور را تشدید کرده است.دوقطبی شدن (Polarization) مفهومی است که برخی کارشناسان آن را با اصطلاح شکاف سیاسی (Political Divide) هم توصیف می‌کنند.طی سال‌های اخیر، نشانه‌های دوقطبی شدن شدید در آمریکا نه فقط در زمان انتخابات، بلکه در تعاملات روزانه هم دیده شده است.شماری از تحلیلگران آمریکایی ضمن برشمردن شکاف‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و دیگر شکاف‌ها می‌گویند که «شبکه‌های اجتماعی» نقش مهمی در دوقطبی شدن جامعه‌ ایفا کرده‌اند.

استاتیستا (Statista) که یک شرکت معتبر آلمانی متخصص جمع‌آوری داده‌ها است، اخیرا گزارشی درباره فضای دو قطبی شدن شدید در آمریکا منتشر کرد. طبق اطلاعات این گزارش، شمار آمریکایی‌هایی که خود را متعلق به «چپ افراطی» یا «راست افراطی» می‌دانند زیاد است. ۱۱ درصد گفتند که خود را در سمت چپ افراطی و ۱۹ درصد در سمت راست افراطی می‌بینند. طبق گزارش استاتیستا، تنها ۱۸ درصد از آمریکایی‌ها اعلام کردند که متمایل به مرکزگرایی سیاسی در این کشور هستند.

گزارش این مرکز، در این فضای دو قطبی شده، آمریکایی‌ها کمتر با حزب جمهوری‌خواه یا دموکرات همذات پنداری می‌کنند. در انتخابات اخیر آمریکا، مستقل‌ها برای اولین بار به عنوان بزرگترین گروه رای‌دهندگان با جمهوری‌خواهان، برابر شدند.

به روایت تحلیلگران این شرکت، این نشاندهنده از دست دادن اعتماد مردم آمریکا به نهادهای این کشور است؛ موضوعی که بر اعتماد به رئیس‌جمهور، دیوان عالی و کنگره آمریکا هم اثر گذاشته است.به نوشته «مرکز تحقیقات پیو»( Pew Research Center)، قطبی شدن جامعه آمریکا قطبش از دهه ۱۹۷۰ افزایش یافته اما از سال ۲۰۰۰ به بعد، شتاب سریعی گرفته است.این مرکز آمریکایی می‌گوید، اعضای هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه که نظرات نامطلوبی نسبت به طرف مقابل دارند از سال ۱۹۹۴ دو برابر شده است.

طبق مطالعه مرکز تحقیقات پیو، تغییرات اقلیمی موضوعی است که این دو حزب اصلی آمریکا درباره آن بیشترین تعصب و اختلاف را در قبال موضوعات سیاسی دارند. تنها ۲۱ درصد از جمهوری‌خواهان این موضوع را اولویت اصلی خود می‌دانند اما از نظر ۷۸ درصد دموکرات‌ها، مساله تغییرات اقلیمی اولویت اصلی آنهاست.

طبق بررسی این موسسه پژوهشی معتبر، «اصلاح قانون مرتبط با سلاح» و «تقویت قدرت نظامی کشور» از دیگر موضوعات به شدت اختلافی در آمریکا است.در مبارزات انتخاباتی امسال یک موضوع مشهود بوده است: قطبی شدن در آمریکا مختص به مسائل داخلی نبوده و شامل سیاست خارجی هم شده است.

دیانا اپستین تحلیلگر ارشد آمریکایی در امور سیاستگذاری و جان گراهام مدیر اطلاعات دفتر بودجه و مدیرتی دولت آمریکا در دولت جورج بوش پسر، یک مقاله مشترک در این باره نوشتند.به باور آنها، قطبی شدن یک کشور «توافق یکپارچه درباره سیاست خارجی را تضعیف می‌کند و به جایگاه بین‌المللی آن آسیب می‌زند. همچنین، تفرقه‌ در امور خارجی دشمنان را تقویت، متحدان را دلسرد و عزم یک ملت را سست می‌کند.»

برخی دیگر از محققان آمریکایی از قبیل ویلسون جیمز استاد پیشین دانشگاه شیکاگو درباره پیامد اصلی قطبی‌ شدن بر سیاست خارجی گفتند: «وقتی ایالات متحده در داخل دچار تفرقه است روابط خود را با خارج از کشور برقرار می‌کند، متحدان این کشور کمتر به وعده‌هایش اعتماد می‌کنند، دشمنان بیشتر احتمال دارد نقاط ضعفش را پیش‌بینی کنند و بلاتکلیفی درباره موقعیت این کشور در امور جهانی افزایش می‌یابد.»

نمود تاثیرگذاری دو قطبی شدن بر سیاست خارجی در وعده‌های انتخاباتی ترامپ درباره جنگ اوکراین، غزه و دیگر مسائل نیز قابل رویت است.ترامپ گفته که قصد دارد ظرف ۲۴ ساعت جنگ اوکراین را پایان دهد اما مقامات ارشد روسیه می‌گویند امکان حل یک روزه این بحران وجود ندارد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس